Zoek je een nieuwe hobby? Start met DJ’en!

Je wil graag wat om handen hebben om je tijd goed door te komen. Je wil ook dat andere mensen kunnen genieten van jouw hobby. Je bent gek van muziek. Dan ligt deze hobby voor jou voor het oprapen. Ga DJ’en!

Wat wil je bereiken?

Je weet nu dat je DJ wil gaan worden voor hobby maar hoe ga je het aanpakken en wat wil je bereiken? Nederland heeft een paar bekende dj’s die er niet om liegen wat naam en faam betreft maar geloof ons wanneer wij jou vertellen dat dat ook niet zomaar is begonnen. Ook zij hebben er heel wat voor moeten doen.

Heb jij het in je om net zover te komen als dat hun nu zijn of is dat helemaal jouw insteek niet? Dat is wel iets wat je jezelf af moet vragen.

Wat heb je nodig?

Je hebt om te beginnen een flinke collectie aan muziek nodig om te kunnen beginnen met DJ’en. Of dat het nu digitaal is of dat je het fysiek in handen hebt maakt niet uit. Wil je een goede DJ worden dan heb je een heleboel muziek nodig.

Wanneer je er voor kiest om digitaal muziek te verzamelen maak hierin dan een goede keuze wat betreft het bestandsformaat. Je bent in de eerste instantie geneigd om te kiezen voor het alom bekende mp3 formaat, maar eigenlijk is dat niet het beste. De kwaliteit van een mp3 laat nogal te wensen over. Je kunt beter kiezen voor een WAV of FLAC, of wanneer je gebruik maat van Apple een AIFF.

Nadat je de muziek allemaal hebt heb je natuurlijk nog een mixer nodig om de muziek in elkaar over te laten lopen. Wanneer je kiest voor digitaal heb je software nodig die dat kan en kies je voor vinyl dan heb je een echte mixer nodig. Kies je ervoor om vinyl te gaan gebruiken dan heb je onder andere platenspelers nodig.

Tip: begin met een DJ controller. Hiermee heb je alle functies van een DJ set maar ben je veel minder geld kwijt.

Wat moet je kunnen?

Het minst makkelijker deel om te leren om een goede DJ te worden is het leren mixen van muziek. Het is al een heel stuk makkelijker dan dat het vroeger was maar nog altijd heb je er wel enkele vaardigheden voor nodig om het allemaal tot een goede uitwerking te brengen.

Eigenlijk is er maar 1 tip om dit goed onder de knie te krijgen: dat is oefenen. Héél veel oefenen. 😉

Hier moet je ook echt wel de tijd voor nemen. Dat is niet van de een op de andere dag zomaar gebeurd.

Wat je niet moet vergeten!

Vergeet vooral niet dat je het bent begonnen als hobby en dat je er plezier in moet hebben!

Standaard afbeelding
Igento Redactie
Artikelen: 1

Geef een reactie